Son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (jpg, jpeg, png, gif formatlarından birinde olmalıdır.)
gg/aa/yy
TYT yılı seçiniz.
2022 TYT puanı 150 ve üzeri ya da dönüştürülmüş 2021 TYT taban puana sahip adaylar başvurabilir.
Aktif olarak kullandığınız cep telefonunuzu yazınız.
Aktif olarak kullandığınız e-posta'nızı yazınız.
Özel Yetenek Sınavı Başvuru Ücreti: 250 TL
ÖDEME YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Açıklama: Açılan ödeme ekranında "Yeni Öğrenci Ödeme" seçiniz. Ödeme türü için “Diğer Ödeme” seçiniz. Açıklamaya “Tiyatro Özel Yetenek Sınavı Ücreti” yazınız. Sınav Başvuru Ücreti ödemesini tamamlamayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
Aday başvurumun tamamlanması için bilgime sunulan Aydınlatma Metni 'ni okudum.

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI

TİYATRO BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI 2022-2023

Özel Yetenek Sınavı Başvuru Dönemi:
20 Temmuz-16 Ağustos 2022

1. Aşama Sınavı (yüz yüze):
18, 19, 20 Ağustos 2022

2. Aşama Atölye Sınavları (yüz yüze):
22-28 Ağustos 2022

3. Aşama %100 Burs Sınavı (yüz yüze):
29, 30 Ağustos 2022

Başvurular sadece internet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru için yan taraftaki çevrimiçi başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

2022 TYT puanı 150 ve üzeri ya da dönüştürülmüş 2021 TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylar sınava başvurabilir.

Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Giriş Sınavı Jürisi:

Öğr. Gör. Murat Karasu | Öğr. Gör. Naz Erayda
Öğr. Gör. Derya Alabora | Öğr. Gör. Gülce Uğurlu
Öğr. Gör. Atilla Şendil | Öğr. Gör. Mine Çerçi
Öğr. Gör. Levent Dönmez | Öğr. Gör. Erkan Uyanıksoy
Öğr. Gör. Hasan Şahintürk | Öğr. Gör. Cengiz Arslan
Doç. Seta Kürkçüoğlu | Öğr. Gör. Erdinç Anaz
Öğr. Gör. Güneş Sayın | Öğr. Gör. Emre Yıldızlar
Dr. Öğr. Üyesi Ata Ünal | Öğr. Gör. Mustafa Kaplan

İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Sınavı üç aşamalı ve çok basamaklı bir seçme sınavıdır.

1. Aşama (yüz yüze)

Adaylar önceden hazırladıkları

• bir dram (monolog) ve
  • bir komedi (monolog)

parçasını sahnede sınav jürisi önünde oynarlar.

2. Aşama (yüz yüze)

Diğer tüm konservatuvar ve tiyatro bölümlerinden farklı olarak, 7-8 günlük bir sürece yayılan Atölye Sınavları şeklinde yapılmaktadır. Bu aşama, sahnede ya da atölyenin gerektirdiği fiziksel mekanlarda yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir. Oyunculuk ve Sahne, Duyuş ve Ses, Konuşma ve Diksiyon, Hareket, Doğaçlama, Fiziksel Tiyatro gibi ana başlıklar altında yapılan 10 farklı atölye çalışmasından oluşur. Atölye sınavları programı sadece 2. Aşama sınavına girmeye hak kazanan adaylara gönderilir.

Atölyeler seçmelerin sadece kısa sahne performansları ile değil, aday öğrencilerin birçok yönden daha uzun süre gözlenebildiği bir süreçle yapılabilmesine olanak tanır. Sınav stresini en aza indirerek yaratıcılığı kışkırtacak ve kollektif ruhu geliştiriecek şekilde tasarlanmıştır.

3. Aşama (yüz yüze)

%100 Burslar için değerlendirmel aşaması. Bununla ilgili ayrıntılı bilgi adaylarla,  2. aşamadaki Atölye sınavları sürecinde paylaşılacaktır.

Tiyatro Bölümü başvurularına ilişkin e-postayla veya web sitesinden daha ayrıntılı bilgi alabilir, güncel gelişmeler için sosyal medyada bizi takip edebilirsiniz.

Başvuru sürecinde karşılaşabileceğiniz aksaklık veya zorluklar için aşağıdaki tiyatro@okan.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı - Tiyatro Bölümü
Uzunçayır Cad. No: 4/A 34722 Hasanpaşa - Kadıköy / İstanbul
Telefon: 0 (216) 325 48 18 / 1504
E-Posta: tiyatro@okan.edu.tr
Web:

@okantiyatro

@OkanTiyatro

İOÜ Konservatuvarı Tiyatro Bölümü

Başvuru ücreti 250 TL’dir. Ödemeler başvuru sırasında online olarak kredi kartı ile yapılabilir. Alternatif olarak Vakıfbank Kadıköy Şubesine de ödeme yapabilirsiniz.

Bankadan yatırmanız durumunda açıklama bölümüne Adınız, Soyadınız ve “Tiyatro Giriş Sınavı Ücreti” ibaresi yazınız.

Hesap No - IBAN: TR35 0001 5001 5800 7299 6894 98 (Vakıfbank Kadıköy Şubesi)

SWIFT Hesap No: TVBATR2A(Yurtdışından Başvuru Yapacak Adaylar için)